Πρόταση για Νομοθετική ρύθμιση και οριστική επίλυση του προβλήματος με τα φάρμακα

Στις πρόσφατες συναντήσεις μας στο ΥΝΑΝΠ με τον κ.Κουρουμπλή και τον κ.Σαντορινιό (εδώ) συζητήθηκε και το θέμα που υπάρχει εδώ και χρόνια με τη χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  
Έχοντας εμφανιστεί από το 2008 τα πρώτα δείγματα του προβλήματος που έμελλε να διογκωθεί με τη μεταφορά του Λιμενικού Σώματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την έλλειψη κωδικών για τη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών, συμπληρώνουμε σχεδόν μία δεκαετία όπου τα δωρεάν φάρμακα φαντάζουν αγαθό απολεσθέν.

Και ενώ σήμερα και τη λειτουργία του ελεγκτηρίου δαπανών στο Αρχηγείο στελεχωμένο από συναδέλφους, με την παράλληλη εξασφάλιση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό, η δυνατότητα κάλυψης των δαπανών στα φάρμακα μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, παραμένει δυσεπίλυτο το πρόβλημα με την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.
  
Σε συναντήσεις με τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους αλλά και σε επαφή μας με τον Πανελλήνιο  Φαρμακευτικό Σύλλογο, μας τονίστηκε ότι το τελευταίο αγκάθι που υπάρχει ώστε να αρθεί σε ευρεία κλίμακα το «εμπάργκο» των φαρμακοποιών στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι η επίλυση του προβλήματος με τη καταβολή των ποσών που δικαιούνται οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι όταν υποβάλουν τις σχετικές δαπάνες μέσω των διανεμητικών τους λογαριασμών.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα (όπως έχουν καταφέρει άλλα ταμεία) και η καταβολή των χρημάτων μπορεί να γίνει μόνο σε φυσικά πρόσωπα (φαρμακοποιούς ) και όχι σε Συλλόγους.

Ζητάμε την οριστική επίλυση του ζητήματος και την ένταξη σχετικής διάταξης στο Νομοσχέδιο του ΥΑΝΑΝΠ ώστε με την υπογραφή και σχετικής ΚΥΑ να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα τεχνικά ζητήματα προκειμένου να αρχίσει σε Πανελλαδικό επίπεδο η ελεύθερη χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ

Μάχιμα- πλασματικά έτη. Προϋποθέσεις και διαφορές για την αναγνώρισή τους ως συντάξιμα

Ζητάμε την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ενώσεων και των εκπροσώπων τους