Συναντήσεις Ενώσεων με πολιτική ηγεσία για το Νομοσχέδιο


Συνάντηση στο ΥΝΑΝΠ με κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη και Σαντορινιό Νεκτάριο

Με αφορμή ανακοινώσεις του νέου προεδρείου της  ΠΟΕΠΛΣ αναφορικά με  τις διατάξεις που έχουν κατατεθεί στο Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ με τίτλο «Δια βίου εκπαίδευση Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής …… και άλλες διατάξεις»  σας δηλώνουμε ότι οι 9 Ενώσεις της ΠΟΕΠΛΣ που εκπροσωπούμε πάνω από το 50% των μελών της Ομοσπονδίας εκφράζουμε τη διαφορετική προσέγγιση στο θέμα του Νομοσχεδίου όπως ακριβώς αυτή είχε αποτυπωθεί από το απερχόμενο προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ.

Τονίζουμε μάλιστα ότι οι διατάξεις του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ που αφορούν στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελούν προϊόν εργασίας και συνεργασίας της απερχόμενης διοίκησης της ΠΟΕΠΛΣ με τον ΥΝΑΝΠ κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη.

Επιπροσθέτως αναφέρουμε ότι όσες αλλαγές τροποποιήσεις, καταργήσεις ή προσθέσεις άρθρων επί του νομοσχεδίου καταθέτει το νέο προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. δεν απηχούν και τις δικές μας θέσεις καθώς δεν έχουν  εγκριθεί καταστατικά από κανένα συλλογικό όργανο ούτε καν από Διοικητικό Συμβούλιο.

Στις επικείμενες εκλογές κατήλθαμε με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και το εκλογικό σώμα μας κατέταξε πρώτους.
  
Τα 9 μέλη μας που εξελέγησαν στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας ζήτησαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο της κ. Δριβάκο τη σύγκλιση ΔΣ προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις νέες προτάσεις της ΠΟΕΠΛΣ επί του νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ, όμως έλαβαν αρνητική απάντηση.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο όπως έχει κατατεθεί στη Βουλή:
  • Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να αποσυρθεί η διάταξη για την αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας διασφαλίζοντας  την αναδρομική της ισχύ για όλους στους δικαιούχους Λ/Φ και ΥΠΑΞ.
  • Υποστηρίζουμε την ψήφιση και την άμεση εφαρμογή της διάταξης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς από ιδρύσεως ομοσπονδίας αποτελεί βασική αρχή του διεκδικητικού μας πλαισίου.
  • Είμαστε υπέρμαχοι κάθε προσπάθειας βελτίωσης των διατάξεων για τις μεταθέσεις και τα Λιμενικά Τμήματα.
  • Συνεχίζουμε να είμαστε πρωτεργάτες για την νομοθέτηση της εργασίας που έχει εκπονήσει η Ομοσπονδία για τον κανονισμό των Κ.Ε.Α ως επιτυχία σχετικής επιτροπής της απερχόμενης διοίκησης της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
  • Ζητούμε την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος με τη χορήγηση φαρμάκων στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Κατάθεση πρόταση για το ΤΑΛΣ προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο νέο μισθολόγιο χωρίς προβλήματα στην εφαρμογή του και επιζήμια για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΚ.ΑΚΤ.

Ως εκ τούτου στηρίζουμε τις διαδικασίες που μέχρι σήμερα οδήγησαν στην κατάθεση του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ στην Βουλή των Ελλήνων και οι όποιες πιθανές αλλαγές προκύψουν θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συλλογικής συμφωνίας.

                                           Οι Πρόεδροι
1. ΕΠΛΣ Αργολίδας – Κορινθίας – Αρκαδίας
2. ΕΠΛΣ Αττικής – Πειραιά & Νήσων
3. ΕΠΛΣ Δυτικής Κρήτης
4. ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου
5. ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας
6. ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας
7. ΕΠΛΣ Κεφ/νίας – Ιθάκης – Ζακύνθου – Ηλείας
8. ΕΠΛΣ ΝΔ Ελλάδας
9. ΕΠΛΣ Χίου – Σάμου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ

Πρόεδρος ΕΠΛΣΑΚΑ Γαλάνης Χρήστος προς Πασσάκο Σπύρο

Μάχιμα- πλασματικά έτη. Προϋποθέσεις και διαφορές για την αναγνώρισή τους ως συντάξιμα