Κοινή Επιστολή 9 Ενώσεων προς τον κ. Υ.Ν.Α.Ν.Π. για την εφαρμογή διάταξης για τον «Υπολογισμό στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό»



Προς: Y.N.A.N.Π. κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη
Κοιν: 1. ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛΑΚΤ/Γρ Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου ΛΣ κ. Ράπτη Σταμάτιου
2. ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛΑΚΤ/Γρ. κ.ΔΚΔ’ Υποναυάρχου ΛΣ κ. Σεφεριάδη Γεώργιου
Θέμα: Παρέμβαση κ. Υ.Ν.Α.Ν.Π. για την εφαρμογή διάταξης ν.4504/17 για τον «Υπολογισμό στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό»»
Κύριε Υπουργέ   
Με την παρούσα μας επιστολή, εκπροσωπώντας 9 Ενώσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., τουλάχιστον το 50% των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διαπιστώνοντας ότι στις τάξεις του Σώματος επικρατεί πλήρης σύγχυση αναφορικά με την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 65 «Υπολογισμός στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό» του Ν. 4504/2017 ζητάμε την παρέμβασή σας.
Συγκεκριμένα και παρά τη δική σας διαβεβαίωση ότι η διάταξη για τη στρατιωτική θητεία έχει εφαρμογή σε όλα τα στελέχη προερχόμενα από τις Σχολές Λ/Φ και ΔΥΛΣ οι οποίοι είχαν ως προσόν κατάταξης την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, το νέο Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με την από την από 06/11/2017 ανακοίνωσή της και χωρίς να αλλάξει τίποτα μέχρι και σήμερα πρεσβεύει τα εξής:

Το άρθρο 65 «Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό» θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνεται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα αφού αφορά μόνο όσους κατέχουν σήμερα τους βαθμούς Λ/Φ και Επικ/στη δηλαδή 290+110 στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ αντίστοιχα.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι στην για την συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει πλήρης διάσταση ερμηνείας μεταξύ του Υ.Ν.Α.Ν.Π. και της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Δε σας κρύβουμε μάλιστα, ότι μας έχει θορυβήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η ανωτέρω διάταξη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.
Κύριε Υπουργέ
Επειδή στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες σε περιπτώσεις όπου θεσμοθετημένες διατάξεις πολεμήθηκαν και τελικά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε η  διάταξη  για τον «Υπολογισμό χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό» να έχει εφαρμογή για όλα τα στελέχη που είχαν ως προσόν κατάταξης τη στρατιωτική θητεία δίνοντας απάντηση σε όλους αυτούς που έχουν επενδύσει στην αποτυχία του Νόμου του Υ.Ν.Α.Ν.Π. και των περισσότερων διατάξεών του.
Οι 9 Ενώσεις πρεσβεύοντας ως βασικές αρχές  τα αγνά συνδικαλιστικά ιδεώδη και τη συναδελφικότητα ζητάμε την οριστική επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε όταν κάποιοι αποφάσισαν ότι μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένοι, βάζοντας «τρικλοποδιές» στην εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στο σύνολο των συναδέλφων τη στιγμή μάλιστα που τα προηγούμενα χρόνια είχαν κάνει εργολαβία την προώθηση διατάξεων υπέρ των λίγων, των φίλων και ημετέρων.    

1. ΕΠΛΣ Αργολίδας – Κορινθίας – Αρκαδίας
2. ΕΠΛΣ Αττικής – Πειραιά & Νήσων
3. ΕΠΛΣ Δυτικής Κρήτης
4. ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου
5. ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας
6. ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας
7. ΕΠΛΣ Κεφ/νίας – Ιθάκης – Ζακύνθου – Ηλείας
8. ΕΠΛΣ ΝΔ Ελλάδας
9. ΕΠΛΣ Χίου – Σάμου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ

Στη Βουλή σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ - Εμπεριέχονται διατάξεις για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μάχιμα- πλασματικά έτη. Προϋποθέσεις και διαφορές για την αναγνώρισή τους ως συντάξιμα