Κάτω τα χέρια από το νομοσχέδιο!

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική επιτυχία χωρίς συζήτηση πιστώνεται στο απερχόμενο ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ που ως επί το πλείστον εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές της ΠΟΕΠΛΣ από τον συνδυασμό «Νέα Συμμαχία».
Ο αγώνας που έγινε τους προηγούμενους μήνες και συνέπεσε χρονικά με την ανάληψη καθηκόντων του ΥΑΝΑΝΠ από τον κ. Κουρουμπλή έφερε αποτελέσματα που αποτυπώνονται σήμερα με την επίσημη κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή των Ελλήνων.    
Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό από τις αρχές του χρόνου αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να μην κατατεθεί το Νομοσχέδιο καθώς δεν περιλάμβανε φωτογραφικές διατάξεις ενώ θεσπίζονται  για πρώτη φορά τόσες πολλές διατάξεις υπέρ των προερχόμενων από τις σχολές Λ/Φ και ΔΥΛΣ.
Ακόμη και τώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αφαιρέσουν διατάξεις ενός Νομοσχεδίου που επί 2 έτη είναι σε διαβούλευση με αποκορύφωμα βέβαια την έκθεσή του στο opengov όπου και δεν κατατέθηκε σχεδόν καμία σοβαρή πρόταση για αλλαγή αντιθέτως στηρίχθηκαν όλες του οι διατάξεις..
Συγκεκριμένα στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνονται:
  • Εισαγωγή μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. Νομοθετείται ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας που θα διασφαλίσει από την μία την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια  στις προσλήψεις και από την άλλη τη σταθερή εισροή στελεχών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Αποστρατευτικός βαθμός προερχόμενων από σχολή Λ/Φ: Με τις τελευταίες  αποστρατείες συναδέλφων προερχόμενων από την Σχολή Λ/Φ μη πτυχιούχων, διαπιστώθηκε μια διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τη διαδικασία αποστρατείας όλων των υπολοίπων. Με την εν λόγω ρύθμιση οι Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προερχόμενοι από τη Σχολή Δοκίμων Λ/Φ, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση αποστρατείας, προάγονται με Π.Δ. στον επόμενο εν ενεργεία βαθμό, εκτός οργανικών θέσεων και αποστρατεύονται με τη συμπλήρωση ενός μηνός από την προαγωγή τους.
  • Βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ: Το ζήτημα βρίσκονταν σε εκκρεμότητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση μεταξύ των προερχομένων στελεχών των 33ουκαι 34ου Σχολείων Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. με το 32ο που κατατάχθηκε το 1996.
  • Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό: Για τους βαθμοφόρους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που προέρχονται από τη Σχολή Δόκιμων Υπαξιωματικών και του προερχόμενους από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας υπολογίζεται για λόγους υπηρεσιακής εξέλιξης ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.
  • Αλλαγή Δελτίων Ταυτότητας κατά τα πρότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εναρμονισθούμε με τις συμφωνίες και τα Δελτία Ταυτότητάς μας να αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα.
  • Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ) προκειμένου να υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζόμενο στο ταμείο.
  • Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στα Πειθαρχικά Συμβούλια με δικαίωμα ψήφου.
  • Μεταθέσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στο Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ περιλαμβάνονται και οι βασικές αρχές  των μεταθέσεων που θα αποτελέσουν τον κορμό που Προεδρικού Διατάγματος που θα ακολουθήσει.
  • Λιμενικά Τμήματα: Καταργείται η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους Λιμενάρχες να κάνουν τοποθετήσεις στα Λιμενικά Τμήματα τα οποία και εφεξής θα αποτελούν ξεχωριστό τόπο επιλογής μετάθεσης.
  • Άγιο Όρος: Μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο η Λιμενική Αρχή  Δάφνης (Άγιο Όρος).
Όσοι αγωνιστήκαμε για τη μεγάλη αυτή συνδικαλιστική επιτυχία νιώθουμε υπερήφανοι και το μόνο βέβαιο είναι ότι την ιστορία γράφουν αυτοί που δεν δίστασαν να υπερασπίσουν τους κατώτερους συναδέλφους τη στιγμή που άλλοι λειτουργώντας συντεχνιακά και μικροσυνδικαλιστικά, ανακοινώνουν συνεργασίες με αυτούς που πολέμησαν με κάθε τρόπο την προώθηση του Νομοσχεδίου.
Δυστυχώς για αυτούς, εμείς απαντάμε με τη στάση και τα έργα μας!
Και τα έργα αυτά έχουν υπογραφή!

«ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ

Μάχιμα- πλασματικά έτη. Προϋποθέσεις και διαφορές για την αναγνώρισή τους ως συντάξιμα

Ζητάμε την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ενώσεων και των εκπροσώπων τους